Prostituees niet langer welkom in garage van kerk

AMSTERDAM - Prostituees werkten tot voor kort hun klanten af in de garage van een kerk in het Australische Woodville Gardens. De Anglicaanse kerk vindt echter dat het nu welletjes geweest is.

Dat meldt de website Adelaide Now.

De kerk verhuurde een woning met garage aan een vrouw die aan prostituees toestemming gaf om hun klanten af te werken in de bijbehorende garage. Priester Graham Head van de Sint Augustinus Kerk was al langere tijd op de hoogte van de activiteiten van de dames en heeft onlangs ingegrepen. De vrouw is uit haar woning gezet en de kerk gaat het gebouw opnieuw gebruiken voor vrome activiteiten.

Zorgwekkend

“Het spreekt voor zich dat we de huurster eerst gevraagd hebben of ze op de hoogte was van de activiteiten”, aldus Head. “We weten allemaal dat er hoertjes werkzaam zijn in de buurt en we weten dat ze ook actief waren op de eigendom van de kerk. Het is een zorgwekkende evolutie en ik vind het ook erg voor de buurtbewoners.”

Mensen uit de buurt vragen al jaren tevergeefs om de afbraak van de garage. De huurster, die al veertien jaar in het pand woont, zegt niet te begrijpen waarom ze nu plots uit de woning gezet wordt. “Ik wist wel dat de meisjes in de garage werkten maar ik kneep een oogje dicht uit sympathie", licht ze haar verbazing toe. “Niemand heeft me er ooit op aangesproken.”

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie