AMSTERDAM - Een Brabander heeft maandag bekend dat hij tijdens een uitgaansnacht in Den Bosch een jas uit een politiewagen heeft gestolen.

Door 250 euro te betalen voorkomt de 27-jarige man uit Haarsteeg dat justitie hem vervolgt, laat de politie dinsdag weten.

De gele politiejas werd eerder deze maand op een zaterdagnacht gestolen op de Visstraat. Agenten die toezicht hielden op het uitgaansleven waren vergeten de wagen goed af te sluiten.

Inleveren

De politie vermoedde dat een groep jongeren achter de diefstal zat, maar het is niet bekend of de man bij die groep hoorde. De jas werd na enkele uren al gevonden in Haarsteeg, waarna de vinder hem bij de politie inleverde.

Door een tip kwam de politie de man op het spoor. Hij meldde zich maandag op het politiebureau in Den Bosch. Daar deed het Openbaar Ministerie hem een transactievoorstel dat hij direct betaalde. De zaak is daarmee afgehandeld.

Van de auto werd overigens ook een kentekenplaat gestolen, maar dat is volgens de politie een andere zaak. De plaat is nog niet terecht.