NIAGARA FALLS - De Amerikaan Nik Wallenda is vrijdagavond (lokale tijd) de Niagara watervallen overgestoken via een 5 centimeter brede kabel.

Het is de eerste keer in ruim een eeuw dat iemand deze stunt uitvoert.

Ondanks wind en waterspetters, liep Wallenda (33) over een koord op een van de bredere punten van de waterval op de grens van de VS en Canada. Op dit punt is nog nooit iemand via een koord de waterval overgestoken.

Het was een tocht van 550 meter lang op een hoogte van 60 meter boven het kolkende water van de grootste waterval in Noord-Amerika. Hij liep met hulp van een lange evenwichtsstok. Onderweg had hij via een zendertje contact met zijn vader, die hem aanmoedigde.

Toeschouwers

Tienduizenden toeschouwers juichten toen de waaghals, die voor de veiligheid wel gezekerd was, na 25 minuten weer voet aan de grond zette. Hij vertelde journalisten dat hij vooral verrast was door de sterke wind boven de waterval.

Direct na aankomst belde hij zijn grootmoeder. Zijn grootvader overleed op 73-jarige leeftijd bij een poging de afstand tussen twee gebouwen in Puerto Rico te overbruggen op een koord.

Nik Wallenda steekt Niagara Falls over