AMSTERDAM - De Amerikaanse televisiezender ‘Spike TV’ zendt dit najaar een realityshow uit waarin deelnemers een gemeubileerde bunker kunnen winnen die bestand is tegen de ondergang van de wereld.

Dat meldt The Washington Post woensdag.

Tijdens de show Last Family on Earth maken deelnemers onderling uit wie over de beste overlevingskwaliteiten beschikt. Degene die over zes afleveringen de beste prestaties kan overleggen wint de Apocalypsbestendige bunker.

Last Family on Earth focust zich tijdens de uitzendingen tevens op de Maya-kalender. De serie valt samen met het moment waarop de wereld volgens de Maya’s ophoudt met bestaan. Door ‘aanhangers’ wordt aangenomen dat het einde der tijden in december 2012 plaatsvindt.

Volgens The Washington Post zijn de deelnemers families met uiteenlopende achtergronden. Kijkers krijgen informatie over overlevingstechnieken en worden voorbereid op het naderende einde.

De bunker bevindt zich op een locatie die niet wordt bekendgemaakt, dit om toestroom van belangstellenden te voorkomen op het moment wanneer de wereld daadwerkelijk vergaat.