Everzwijnen in hartje Hamburg

HAMBURG - In het centrum van Hamburg is woensdag een aantal everzwijnen gesignaleerd. Eerder gebeurde dat slechts in de buitenwijken.

Volgens de politie is het de eerste keer dat wilde zwijnen doordringen tot in het hart van de op een na grootste stad van Duitsland.

Agenten maakten urenlang jacht op de beesten. Die vertoonden zich vooral in de buurt van culturele instellingen van de Hanzestad, zoals het museum Kunsthalle bij het centraal station en bij de concertzaal Elbphilharmonie.

De bevolking werd met berichten op de radio gewaarschuwd voor de tot 80 kilo zware wilde zwijnen, die agressief kunnen worden.

Ontsnappen

Alle beesten wisten te ontsnappen, onder meer door in de rivier de Elbe te springen, meldden Duitse media. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek waren de everzwijnen afkomstig uit de naburige deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Het aantal everzwijnen in Duitsland neemt snel toe. Daarom hebben de oosterburen vorig jaar 585.000 wilde zwijnen afgeschoten. Ook in Berlijn rukken de beesten in de stad op.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie