DEN HAAG - Een 37-jarige Rijswijker die veroordeeld was voor een gewapende overval in 1996, maar zijn straf nooit had uitgezeten, is alsnog achter slot en grendel beland.

De man had bijna 3,5 jaar celstraf tegoed. Hij belandde vrijdag in Den Haag toevallig in een politiefuik. Dat meldde de politie zondag.

De Rijswijker reed volgens de politie nietsvermoedend op zijn scooter toen hij bij een grote verkeerscontrole op de Parellelweg moest stoppen. Toen bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 1250 dagen had openstaan vanwege de overval, werd hij gelijk ingesloten.

De crimineel werd ruim 15 jaar gezocht en had al die tijd uit handen van politie en justitie weten te blijven. Het is niet bekend waar hij al die tijd gezeten heeft. 

Veilig

Volgens een politiewoordvoerder waande de man zich veilig. Hij had gewoon een identiteitsbewijs bij zich. Terwijl zijn scooter op de rollerbank werd getest op snelheid, bleek met wie de politie van doen had.

''Zijn scooter gaat voorlopig even de garage in, 1250 dagen om precies te zijn. En hij kan hem daarna eventueel met de vermelding 'weinig gebruikt' te koop zetten,’’ aldus de politiewoordvoerder.