Maandag 23 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
.

Boetiek in VS labelt echt bont als 'nep'

AMSTERDAM - De staat Californië wil vóór 2013 alle bontverkoop een halt toeroepen. De populaire Amerikaanse boetiek Kitson dacht dat op te lossen door hun producten waar bont in is verwerkt als 'faux fur' te omschrijven.
Door NU.nl/Sabrina Meijer

Twee jassen en een tas die op de webshop van Kitson worden verkocht als 'synthetisch', zijn door The Humane Society - de grootste en meest effectieve dierenbeschermingsorganisatie van de Verenigde Staten - onder de microscoop gelegd.

Zij vonden dat de kragen van de jassen en de tas wel degelijk van echt bont zijn. In een van de producten, een jas voor kleine kinderen van het merk Canada Goose, zit zelfs een kledinglabel waarin staat dat de kraag echt bont is, afkomstig van een wasbeer.

'Verontrustend'

"Het is verontrustend dat een winkel in een gebied als West Hollywood, waarin de ban op bont vanaf 2013 volledig wordt doorgevoerd, niet meer bewust bezig is met het beschermen van de consument", aldus Pierre Grzybowski, manager van de 'bontvrij' campagne van The Humane Society.

"Kitson zou onmiddellijk contact op moeten nemen met iedereen die één van deze producten aan heeft geschaft."

Inmiddels heeft Kitson de producten van de website afgehaald en een verklaring afgegeven waarin staat dat het alles behalve de bedoeling was de producten fout te labellen, zo meldt Daily Mail.

Bontwet

Sinds 2011 moet al het bont in de Verenigde Staten correct worden gelabeld, inclusief het dier dat ervoor is gedood, het land waar het vandaan komt en of het bont is geverfd. Boetes voor het niet nakomen van deze wet kunnen oplopen tot 5.000 dollar en een jaar gevangenisstraf.

Aanbevolen artikelen