AMSTERDAM – Postbodes durven geen post meer te bezorgen bij een huis in het Engelse stadje Peterborough, omdat ze bang zijn aangevallen te worden door een poes.

"Belachelijk", zegt Ian Wilkinson, bewoner van het huis en baasje van de 25 centimeter lange poes, melden Engelse media.

"Ik heb haar nooit iemand zien aanvallen. Hooguit snuffelt ze aan de voeten als er mensen zijn die bij mij komen eten."

Postbedrijf Royal Mail denkt daar anders over. Al drie postbodes zijn door de 3-jarige Snowball (foto) onder handen genomen, zo wordt er door hen beweerd. Als ze post door de brievenbus doen, staat de poes hen op te wachten en krabt de handen.

Boze brief

Bij een van de postbodes was de wond erg diep, waardoor Royal Mail zich genoodzaakt voelde een boze brief te sturen waarin stond dat het risico voor de postbodes om post te bezorgen bij Wilkinson te hoog is.

"Een postbode moet erg veel moeite doen om zijn hand door de brievenbus te krijgen, dus het is echt onzin", vindt Wilkinson. "Snowball is onschuldig."

Toch moet hij ervoor zorgen dat de kat ver verwijderd is van de brievenbus, of moet hij een alternatieve brievenbus maken.