AMSTERDAM - Een Braziliaans meisje (12) gaat voor het eerst in haar leven haar haar laten knippen. Het kapsel is inmiddels een doorn in het oog voor haar geworden.

"Ze houdt van haar lange haar, dus daarom heb ik het altijd maar zo gehouden", zegt de moeder van Natasha Moraes de Andrade, meldt de Engelse krant Metro. "Maar de tijd is aangekomen om het te laten knippen."

Het lange kapsel begint flink in de weg te zitten bij het sporten en andere activiteiten op school. Bovendien is ze dagelijks anderhalf uur kwijt aan het kammen en in totaal vier uur per week om het te wassen. Volgens haar moeder is Natasha (foto)dan ook een gevangene van haar kapsel geworden.

"Ik houd van mijn lange haar en zal me verdrietig voelen als het weg is, maar het onderhoud wordt me gewoon te veel", aldus Natasha.

De pijn van het verlies wil ze verzachten door geld te vragen voor haar lange lokken. Ze heeft al 2.100 euro aangeboden gekregen, maar hoopt er uiteindelijk 4.200 euro voor te krijgen. "Van het geld wil ik mijn slaapkamer opnieuw inrichten", zegt Natasha.

Trend

Het jaren laten groeien van haar en vervolgens toch knippen lijkt een trend te worden. Vorige week had een 5-jarige Britse jongen voor het eerst in zijn leven een stevige knipbeurt  (foto).

Ook hij deed het niet voor niks: 600 euro haalde hij op, maar wel voor het goede doel. Het geld werd gedoneerd aan een lokaal ziekenhuis.