AMSTERDAM - Een 5-jarig jongetje uit Engeland gaat zijn eerste knipbeurt ooit krijgen. Het haar is zo lang geworden, dat hij op school uitgemaakt wordt voor een meisje.

"Toen hij werd geboren, had hij een liefelijk klein bosje krullend haar aan de achterkant van zijn hoofdje", zegt moeder Leeanne Smith in de Engelse krant The Sun.

"Ik kon het nooit over mijn hart krijgen om het eraf te knippen. Het valt nu zo mooi naar beneden tot aan zijn billen."

Vijf jaar heeft kleine Rean Carter (foto) het daarom zonder een bezoek aan de kapper moeten doen. Het feit dat hij in zijn jonge leventje wel vaker voor het vrouwelijk geslacht werd aangezien, deerde hem niet. Daar moest hij volgens zijn moeder zelfs om lachen.

Spelen

"Het is alleen sinds kort dat hij naar school gaat en het haar in een staart moet doen, dat zijn klasgenootjes echt begonnen met uitschelden voor meisje", zegt Smith. "Niemand wil daarom met hem spelen. Daar werd hij zo ziek van, dat hij nu een trip naar de kapper eist."

Ondanks dat het sociale leven van Rean er beter van zal worden, moet zijn moeder al huilen bij de gedachte van het kortwieken van zijn kapsel. "Ik zal ook huilen als het er daadwerkelijk van gaat komen."