GRONINGEN - Zes kinderen in de leeftijd tussen 8 en 14 jaar hebben zondagmiddag op een bouwterrein aan de Poortstraat in Groningen een ravage aangericht.

Volgens de politie en de aannemer is er voor zo'n 40.000 euro vernield. Dat meldde de politie maandag.

Eén van de jeugdigen was in een shovel gestapt en had het voertuig aan de praat gekregen. Vervolgens reed hij van alles en nog wat omver. Uiteindelijk reed de jongen zich met de lepels van de shovel vast in een pallet met isolatiemateriaal.

De groep ging er vandoor voordat de politie ter plaatse kwam. Agenten constateerden dat er geen sleutel in het contact van de shovel zat. Onduidelijk is nog hoe de kinderen het voertuig konden starten.

Bouwmaterialen

Zondagavond kon de politie opnieuw uitrukken, toen kinderen op dezelfde plek bouwmaterialen naar auto's en op de rijbaan gooiden. Agenten slaagden er toen wel in om ze te achterhalen, waarna bleek dat het om dezelfde groep ging.

Ze zijn in verband met hun jeugdige leeftijd overgedragen aan hun ouders. Die worden mogelijk aansprakelijk gesteld voor de vernielingen.

Ramen

Van zeker vijf kranen en shovels werden de ramen en cabines vernield. Verder werden op het bouwterrein isolatiemateriaal en ramen van woningen kapotgemaakt, zo bleek maandag tijdens een inspectie.