AMSTERDAM - Drie zwaarbehaarde 'weerwolfzusters' in India zoeken een manier om aan de man te komen.

Ze hopen dat een documentaire over hun bestaan genoeg geld oplevert voor een laserbehandeling. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

De drie zussen, Savita (23), Monisha (18) en Savitri (16) hebben last van zware haargroei over hun hele lichaam.

Het zogenaamde 'weerwolfsyndroom' - Hypertrichosis universalis - is een zeldzame genetische aandoening die slechts een op de miljard mensen treft. De drie zussen erfden de aandoening van hun inmiddels overleden vader, die overigens ook nog drie 'gewone dochters' verwekte.

Laserbehandeling

Met crème proberen de zussen de haargroei tegen te gaan, maar ooit hopen zij genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een laserbehandeling.

"Een laserbehandeling kost 5.500 euro. Nadien zouden ze een normaal leven kunnen leiden en misschien wel kunnen denken aan een huwelijk" , aldus moeder Anita. Zij werd op twaalfjarige leeftijd gedwongen te trouwen met de zwaarbehaarde vader van Savita, Monisha en Savitri.

 Documentairemaker Sneh Gupta wil de weerwolfzusters helpen. Met de opbrengst van een documentaire over het leven van de drie zussen in de Indiase stad Pune hoopt Gupta de laserbehandeling te kunnen vergoeden en hen op die manier uiteindelijk aan een man te helpen.