PHOENIX - Een schietvereniging in de Amerikaanse staat Arizona heeft haar leden en hun kinderen de kans geboden om met geweren en al op de foto te gaan met de kerstman.

Op een van de foto's is te zien hoe de kerstman in een stoel zit, met op de achtergrond sneeuwvlokjes en een kerstboom en naast hem een machinegeweer van tachtigduizend dollar.

Een meisje dat naast Santa staat heeft een AR-15-geweer met granaatwerper in haar handen.

Ron Kennedy, manager van de schietvereniging, zei dat de club op het idee is gekomen voor de fotosessie toen een als kerstman verkleed clublid vorig jaar toevallig langskwam. Leden van de schietclub wilden toen graag met hun wapens en de kerstman op de foto.

Vuurwapens

"Onze klanten waren op zoek naar een leuke en veilige manier om hun passie voor vuurwapens en hun kerstwensen tot uitdrukking te brengen", aldus Kennedy. Volgens hem hebben mensen de foto's gebruikt voor kerstkaarten en voor berichten op Facebook.

Democraat Steve Farley noemde de fotosessie ongepast. "Het betrekken van machinegeweren en de kerstman bij de viering van de geboorte van Jezus Christus is de ergste vorm van ketterij die ik me kan voorstellen. Ik zou de mensen die dit hebben opgezet willen aanraden om wat in de bijbel te lezen", aldus Farley.

Passie

Kennedy bracht daar tegenin dat de club simpelweg een veilig evenement voor de feestdagen heeft georganiseerd om uitdrukking te geven aan hun passie. "Het is meer een viering van de grondwet", aldus Kennedy. Als er vraag naar is gaat de club de komende jaren door met de fotosessies.

x