AMSTERDAM - Een vrouw uit Zweden heeft een buschauffeur aangevallen met een half opgegeten banaan. De rechtbank heeft de 46-jarige dame vervolgens een boete opgelegd.

Dit meldt The Local op basis van berichtgeving in de Zweedse krant Aftonbladet.

De vrouw beweert dat buschauffeur Zekerija Velagic zijn bus een paar centimeter op afstand van de Zweedse en haar dochter parkeerde. Toen ze naar Velagic liep om verhaal te halen, gleed naar eigen zeggen de banaan uit haar hand.

De moeder legt uit dat ze al sinds maart dit jaar trillende handen heeft. "Omdat ik zwakke spieren heb, laat ik voorwerpen gemakkelijker uit mijn handen vallen. Toen ik de banaan vasthield, vloog het plotseling weg."

Maar de buschauffeur heeft het incident heel anders ervaren. Volgens Velagic liep de vrouw schreeuwend naar hem toe en viel zij hem aan met een banaan.

Dokter

De bestuurder van de bus had zoveel last van zijn oog dat hij naar de dokter moest. Velagic voelt zich beledigd omdat dertig passagiers getuige waren van het 'banaan-incident'.

De vrouw zegt teleurgesteld te zijn over de opgelegde boete en laat weten de rechterlijke beslissing te zullen aanvechten.