AMSTERDAM - Een 30-jarige vrouw is tijdens parachutespringen ten huwelijk gevraagd. Op speciaal ontworpen handschoenen kwam de tekst 'wil je met me trouwen' te voorschijn.

Nadat de 30-jarige Nicola Burgess besefte dat ze ten huwelijk is gevraagd door haar vriend Daniel Dixon (32), stak ze haar duim omhoog, zo meldt de Britse tabloid Metro.

Toen het tweetal op de grond neerkwam, zag Burgess een groot spandoek met de tekst 'trouw met mij, Nicola'. Vervolgens toonde Dixon haar de ringen.

"Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt", reageerde Burgess. "Toen ik uit het vliegtuig sprong was ik bang dat ik hoogtevrees zou hebben, maar ik was totaal niet zenuwachtig."

Risico

Volgens Dixon nam hij met zijn huwelijksaanzoek veel risico. "Ik had uit balans kunnen raken toen ik mijn handpalmen liet zien. Bovendien heb je in de lucht slechts 60 seconden de tijd. Dit heb ik speciaal voor haar gedaan, want dat verdient zij."

Het stel ontmoette elkaar 12 jaar geleden toen Burgess op Daniels neefjes paste. Vervolgens vroeg Dixon haar met hem uit te gaan. Sindsdien hebben de twee een relatie.