Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
zwanger zwangerschap geboorte

Baby met drie hoofden geboren

AMSTERDAM - Een baby met drie hoofden is zaterdag geboren in Indonesië. Verwacht wordt dat de baby niet lang meer zal leven.
Door NU.nl/Jeffrey Schipper

Dit melden lokale media maandag volgens BNO News.

Het jongetje werd zaterdag geboren in de Indonesische stad Binjai, Noord-Sumatra. Hoewel het kind vier kilo weegt, zijn artsen en familieleden ongerust over de gezondheid van de baby.

Dokter Dimyana zegt tegenover persbureau Antara dat hij de gemoedstoestand van de baby in de gaten houdt en dat het kind drinken tot zich neemt.

Volgens artsen in het ziekenuis van Binjai moet het kind vervoerd worden naar Medan waar moderne faciliteiten ter beschikking staan. Daardoor stijgen zijn overlevingskansen.

Kosten

Maar de vader van de bijzondere baby is een ongeschoolde arbeider in een lokale winkel, waardoor het gezin niet over de juiste middelen beschikt om naar Medan af te reizen. Ook is de familie van het jongetje niet in staat de medische behandeling te betalen.

De afwijking van de baby wordt mogelijk veroorzaakt door een probleem in de neurale buis. Uit de blaasjes van die buis ontwikkelen zich de hersenen. Het is een veelvoorkomende afwijking die op verschillende manieren leidt tot negatieve gevolgen voor de hersenen.

Aanbevolen artikelen