AMSTERDAM- Verslaggevers van de BBC krijgen training in hoe zich te kleden als koningin Elizabeth II komt te overlijden.

Dit schrijft de Daily Mail.

De Britse publieke omroep werd eerder sterk bekritiseerd wegens hun verslaggeving over de dood van koningin Elizabeth 's moeder.

Elizabeth Bowes-Lyon, de vrouw van koning George VI, overleed in maart 2002. BBC-verslaggever Peter Sissons deed hiervan verslag gekleed in een grijs colbert met een bodeaux-kleurige stropdas.

De BBC ontving hier naderhand veel klachten over. Dit viel de omroep extra zwaar omdat concurrent ITV haar presentatoren wel een zwarte stropdas had om gedaan.

Respect

Sinds het overlijden van de koningin's moeder heeft de BBC haar beleid aangepast en moeten de verslaggevers donkere kleding dragen in een dergelijke situatie. Mannelijke presentatoren moeten een wit overhemd aan met een zwarte das als uiting van respect.

"Zoals alle organisaties heeft de BBC een stappenplan", zegt een bron van de BBC tegen de Sunday Times. Het opschorten van alle comedy shows tot aan de begrafenis zou hier onderdeel van zijn.