AMSTERDAM - Een tand van ex-Beatle John Lennon wordt geveild voor waarschijnlijk 10.000 pond. De veiling vindt plaats op 5 november in het Britse Stockport.

De tand werd gegeven aan Lennons vroegere huishoudster Dot Jarlett toen ze in eind jaren zestig voor hem werkzaam was, zo meldt de BBC.

De voormalig zanger stelde Jarlett voor om de tand als souvenir aan haar dochter te geven. “Als uw dochter een fan van The Beatles is, kunt u het aan haar geven”, zei Lennon destijds.

Barry Jarlett, een zoon van Dot, zegt dat Lennon zijn huishoudster als familie beschouwde omdat de overleden zanger afkomstig was uit een klein gezin. “Hij noemde haar ‘tante Dot’”, vertelt Barry.

Wonderlijk

Volgens Karen Fairweather van veilinghuis Omega Auctions is de tand van Lennon “het meest wonderlijke en bizarre voorwerp dat we ooit hebben mogen verkopen”.

Fairweather zegt dat het moeilijk is de waarde van de tand te bepalen. Ondanks het feit dat de waarde wordt geschat op 10.000 pond, sluit ze niet uit dat het verkoopbedrag zes cijfers zal bedragen.

Bij de tand zit een verklaring van Dot Jarlett. Eerder verkocht de voormalig huishoudster een door Lennon gedragen jasje.