LEIDEN - De leiding van het politiekorps Hollands Midden heeft vrijdagochtend opdracht gegeven voor een intern disciplinair onderzoek naar een agent die een arrestant fopte met een pakje kauwgom uit een feestartikelenwinkel.

Toen de Duitse student het pakje wilde aannemen kreeg hij een stroomstoot.

De student deed vrijdag zijn verhaal in het Leidsch Dagblad en voor zover de politie nu kan nagaan klopt het, zei een woordvoerder.

''We willen niemand vooraf veroordelen maar als het zo is gegaan, is dat uiterst onprofessioneel'', reageerde hij.

Fiets

De Duitser werd op straat aangehouden toen er ruzie ontstond over een fiets. De student zegt dat hij dacht dat zijn fiets werd gestolen door twee mannen.

Het bleek later te gaan om twee agenten die de fiets wilden meenemen. Er ontstond een opstootje. De man werd volgens de politie aangehouden wegens zijn verzet. De man brak daarbij zijn pols.

De politie doet ook onderzoek naar de gebeurtenissen op straat en kan niet zeggen of dezelfde agent bij de arrestatie was betrokken.

Verontschuldigen

Voor de Duitse student Stephan Ulrich staat dat wel vast. ''Terwijl ik zonder medische hulp uren in de cel zat te wachten, kwam die gewelddadige agent binnen. Hij bood me kauwgom aan. In dacht dat het een manier was om zich te verontschuldigen. Ik nam het maar aan. En toen kreeg ik opeens een stroomstoot! En die agent maar lachen, hij vond het echt prachtig'', zegt hij vrijdag in de krant.