AMSTERDAM - Een 23-jarige vrouw uit Vietnam beweert in enkele dagen '50 jaar ouder' te zijn geworden. Artsen reageren verbijsterd op deze snelle vergrijzing.

De vrouw omschrijft dit als een allergische reactie op zeevruchten, zo meldt Tuoitre News.

“Ik had jeuk over mijn hele lichaam toen ik in aanraking kwam met schelpdieren”, vertelt Nguyen Thi Phuong.

Het trieste verhaal begon in 2008 toen de jeugdige huid van Phuong in enkele dagen veranderde in een gerimpelde huid.

Door middel van medicijnen en een traditionele geneeskunde probeerde de vrouw van haar aandoening (Lipodystrofie) af te komen. De jeuk werd minder, maar de veroudering van haar huid zette door.

Lipodystrofie

Lipodystrofie is een stoornis in het onderhuids vetweefsel, waarbij op de ene plaats vet kan verdwijnen en op andere plaatsen terug kan komen, bijvoorbeeld in vetbulten. Deze aandoening is erg zeldzaam.

Haar man Nguyen Thanh Tuyen zegt dat zijn liefde voor zijn eens zo mooie vrouw niet is veranderd sinds ze werd getroffen door deze aandoening.

“Ik ben door haar ziekte nooit heel erg geschrokken, simpelweg doordat ik nog steeds heel veel van haar houd”, zegt de echtgenoot van Phuong.

Masker

Tot nu toe droeg de Vietnamese een masker om haar uiterlijk in het openbaar te verbergen. Momenteel proberen artsen vast te stellen wat de oorzaak is van haar plotselinge veroudering.

Medische experts vragen zich af of zo’n snelle vergrijzing mogelijk is. Veel artsen geloven niet dat de Vietnamese lijdt aan Lipodystrofie. In plaats daarvan zou Phuong last hebben van de bijwerkingen van medicijnen.