AMSTERDAM - Een schaap in Groot-Brittannië denkt een hond te zijn. Het schaap raapt stokken op, staat op zijn achterpoten en probeert zelfs te blaffen.

Het zes maanden oude dier herkent niet eens zijn eigen soort, zo meldt The Daily Mail. Het schaap, dat de naam Jack draagt, werd samen met een hond opgevoed.

Het schaap woont bij Alison Sinstadt (48) en haar echtgenoot Simon Sherwin (50). Zij waren stomverbaasd toen het schaap bevriend raakte met hun hond Jessie.

Kopieergedrag

Toen Alison hoorde over een zeldzaam klein geboren schaap, besloot ze het dier mee naar huis te nemen. De Britse moeder van twee kinderen liet het schaap slapen in een hondenmand. Sindsdien probeert het schaap het gedrag van Jessie te kopiëren.

“Toen we Jessie aan z'n riem vastmaakte voor een wandeling, wilde ook Jack aan de lijn", zegt Alison. "Het schaap lijkt er zeker van te zijn dat hij een hond is en dus behandelen we hem ook zo. Jack volgt Jessie overal waar hij naartoe gaat.”

Gras

Het enige waar de hond en het schaap in verschillen is het feit dat Jack gras eet.

Deskundige David Howell, gespecialiseerd op het gebied van schapen, zegt dat schapen intelligenter zijn dan sommige mensen denken. Volgens hem zijn ze zeer goed in staat om ander gedrag aan te leren.

“De meeste schapen keren terug naar hun natuurlijke kenmerken als ze niet worden opgevoed in hun natuurlijke omgeving, maar Jack geeft duidelijk de voorkeur aan het leven als een hond”, zegt Howell.