AMSTERDAM - Een Amerikaanse peuter eet bakstenen en gloeilampen alsof het gaat om chocolade of chips. De 3-jarige Natalie Hayhurst lijdt aan een ziekte die honger naar schadelijke voorwerpen aanmoedigt.

Natalie lijdt aan Pica, een aandoening die gekenmerkt wordt door honger naar niet-voedende stoffen, zo meldt The Mirror.

Mogelijke oorzaken voor deze aandoening zijn armoede, verwaarlozing, gebrek aan ouderlijk gezag en een vertraagde ontwikkeling.

Gloeilamp

Moeder Colleen zag onlangs haar kind binnenkomen met een stuk draad uit haar mond. Natalie bleek een hele gloeilamp naar binnen gewerkt te hebben.

Colleen realiseerde zich dat ze glas in haar lichaam had en bracht haar meteen naar het ziekenhuis, waar het glas vervolgens werd verwijderd. “Ik was doodsbang dat haar iets zou overkomen”, vertelt Colleen.

Angst

Haar 31-jarige moeder Colleen zegt wanhopig te zijn. “Ze eet stenen en stokken die ze vindt in onze tuin. Ik heb regelmatig de hulplijn gebeld, maar ze blijft stenen eten alsof het chocolade of chips is.”

“Mijn grote zorg is dat ze op een dag iets giftigs zal eten en dat we er vervolgens niet op tijd bij zijn. Ik ben bang dat ze er op een dag niet meer zal zijn en weet niet hoe ik daarmee om moet gaan."