Zondag 22 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sneeuwpret in de duinen van Noordwijk

Amerikaan krijgt patent op techniek sneeuwpop bouwen

AMSTERDAM - De Amerikaanse uitvinder Ignacio Marc Asperas heeft patent gekregen op een naar eigen zeggen door hem bedachte manier van sneeuwpop bouwen.
Door NU.nl

Dat meldt de Daily Mail.

Asperas schreef een document van 25 pagina's waarin hij zijn techniek uitgebreid toelicht. Het rollen van de sneeuwbal en het maken van armen en schouders wordt met tekeningen uitgelegd.

Asperas, afkomstig uit Melville, New York, paste de technieken vijf jaar geleden voor het eerst toe. Zijn favoriete truc is het lange eind van een schop gebruiken als hefboom als de sneeuwbal te groot wordt om zelf voort te duwen.

"Als je net zoals ik er van houdt sneeuwpoppen te maken, dan wil je ze zo groot mogelijk", zegt Asperas. "Je hebt allen niet altijd iemand met wie je samen kunt bouwen. En het is moeilijk om een grote sneeuwpop in je eentje te bouwen."

Factoren

De Amerikaan zegt dat het bouwen van een goede sneeuwpop afhankelijk is van verschillende factoren. De hoeveelheid sneeuw die beschikbaar is, de manier waarop de verschillende bollen op elkaar worden gezet en de positionering op de grond.

Asperas is uiterst serieus over zijn zaak. Hij zegt dat hij met zijn techniek elke keer een perfecte, symetrische sneeuwpop probeert te maken.

Aanbevolen artikelen