PLEASANTON - Een bezoeker van het Amerikaanse Lake Tahoe had de schrik van zijn leven toen hij in zijn auto een zwarte beer zag zitten. Gefrustreerd en boos sloopte het dier het interieur van zijn Toyota Prius.

Dit meldt de Californische krant Contra Costa Times. Het incident vond plaats bij een populaire vakantiebestemming op de grens van Nevada en Californië.

De beer beschadigde de autostoelen, nam een hap uit het stuur en beschadigde de versnellingsbak van de Prius. De familie McCarthy keek hulpeloos toe terwijl de auto langzaam de oprit afreed.

"Onze zoon was de eerste die wakker werd en zag de beer door het raam," zegt de eigenaar van de auto, Brian McCarthy. "Uit ons slaapkamerraam keken we naar beneden om de beer in onze auto te zien."

Uiteindelijk kwam de Prius tot stilstand op de stoep van de buren. Waarom de beer de auto in wilde, weet de 61-jarige McCarthy niet. In de auto lagen alleen cd’s, telefoonladers en een strandlaken.

Klachten

De politie in South Lake krijgt vaker klachten over beren. "Maar ik heb nog nooit een beer een autodeur zien openen. Wel is het bekend dat ze met hun poten ramen kunnen kraken."

De familie McCarthy moest in ieder geval een alternatieve manier vinden om terug naar huis te gaan.