AMSTERDAM - Een inbreker heeft het zich maandag comfortabel gemaakt in een luxe optrekje van Céline Dion.

De 36-jarige man werd door de politie in de kraag gevat terwijl hij een warm bad voor zichzelf maakte en snoepte van gebakjes van de zangeres.

De Canadese man kwam binnen via de garage, vertelt een politiewoordvoerder aan het Canadese persbureau The Canadian Press. Dions man René Angélil had zijn sleutels in het contact van zijn auto laten zitten, aan de sleutelbos hing een afstandsbediening voor de garage.

Dion en haar echtgenoot waren ten tijde van de inbraak niet aanwezig in hun optrekje bij Montreal. Het echtpaar woont het grootste deel van het jaar in de Verenigde Staten.

Alarm

Politie werd ingeschakeld door een loeiend alarmsysteem. "De man kwam de trap aflopen en zei tegen de agenten: wat doen jullie nou hier?", weet de politiewoordvoerder. "Waarop agenten antwoordden: wat doe jij hier? Vervolgens werd de man in de boeien geslagen."

Het is niet de eerste keer dat het luxe onderkomen van Dion in Canada doelwit is van een inbreker. Ook in 2009 drong iemand de woning binnen. Toen sprong een man over een hek en wist de voordeur te bereiken. Hij werd in de kraag gevat door een beveiligingsbedrijf dat Dions villa bewaakte.