AMSTERDAM – Groot-Brittannië had het bizarre plan om Adolf Hitler vrouwelijker te maken om zo een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog.

Ze wilden vrouwelijke hormonen in het voedsel van Hitler smokkelen met als doel hem minder agressief te maken. Dit staat maandag in de Britse krant The Telegraph.

“Het idee was om met oestrogeen zijn agressieve kant in balans te brengen”, vertelt professor Brian Ford van de universiteit van Cardiff.

Volgens Ford had het plan ook daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden. Britse spionnen hadden toegang tot Hitlers eten.

"Het was niet mogelijk om zijn voedsel te vergiftigen, daarvoor had Hitler mensen die het eten voor hem proefden. Maar hormonen waren een andere verhaal." Waarom het dan niet is gedaan, is niet bekend gemaakt.

Lijm

Ford doet deze onthulling in zijn boek Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II. Daarin worden meer bizarre plannen om de Nazi’s onschadelijk te maken uit de doeken gedaan. Deze informatie is verkregen uit geheime documenten die niet eerder beschikbaar waren.

Zo werd er serieus overwogen om lijm te droppen op de Duitse troepen zodat ze werden vastgeplakt aan de grond. Ook wilde men bommen vermommen als fruitblikken en die laten importeren naar Duitsland.