AMSTERDAM - Een 63-jarige Amerikaan met een liesbreuk heeft zichzelf deze week geopereerd met een botermes en prikte daarna met een brandende sigaret in de wond.

De vrouw van de man belde de politie, die de naakte man vervolgens aantrof op de veranda van zijn woning in Glendale (Californië), zo meldt Reuters.

Tijdens de chirurgische ingreep stak hij een sigaret in brand en prikte die in zijn buik in een poging de pijn te laten verdwijnen.

Politiewoordvoerder Tom Lorenz zegt in een reactie: ''De man had tegenover zijn vrouw aangegeven gefrustreerd te zijn over de liesbreuk die hem parten speelde. Hij wilde niet langer wachten op medische hulp in het ziekenhuis en besloot zelf actie te ondernemen.''

De verbouwereerde agenten waren getuige dat de man het 15 centimeter lange mes uit zijn buik trok en de brandende sigaret doofde in zijn organen.

Geen misdaad

De zestiger verblijft momenteel in het Los Angeles USC medisch centrum. Volgens de zegsman van de politie heeft de man geen misdaad begaan en was hij op het moment van zijn snijwerk niet onder invloed van alcohol of drugs. Naar verwachting wordt de man spoedig geopereerd door specialisten. Hij krijgt ook psychiatrische hulp.

Zijn toestand is stabiel en hij zou geen geen bijkomende verwondingen hebben opgelopen.

Onmogelijk

The Los Angeles Times sprak met een chirurg in het ziekenhuis, die aangaf dat het onmogelijk is dat iemand zijn eigen liesbreuk verzorgt. Volgens hem heeft een medisch specialist maximaal een half uur nodig om iemand te behandelen.