AMSTERDAM - Een anonieme bieder heeft op eBay ruim 2,6 miljoen dollar betaald om te kunnen lunchen met investeerder Warren Buffet.

Dat is iets meer dan de 2,6 miljoen dollar die vorig jaar werd betaald voor de lunch met de miljardair en het hoogste bod op een op eBay aangeboden liefdadigheidsdienst ooit.

Even voordat de veiling voor de lunch zou sluiten was het bod met ruim 2,3 miljoen dollar nog niets lager dan het bod van vorig jaar. De hoogste bieder koos er echter zelf voor om meer geld neer te leggen dan een jaar eerder, zo schrijft Associated Press.

De lunch met Buffett, directeur van het door hemzelf opgerichte investeringsfonds Berkshire Hathaway, zal enkele uren in beslag nemen. Het enige onderwerp waarover de miljardair niet wil praten zijn potentiële investeringen.

Armen en daklozen

In 2009 betaalde een Canadees investeringsbedrijf 1,68 miljoen dollar om met Buffett de maaltijd te gebruiken. In 2008 betaalde een Chinese manager van een investeringsfonds 2,11 miljoen dollar.

De opbrengsten van de duur verkochte lunch gaan volledig naar de Glide Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die zich richt op armen en daklozen in San Francisco.

Buffett besloot in 2006 een groot deel van zijn vermogen weg te geven. Hij is van plan om zijn aandeel in Berkshire uiteindelijk te verdelen over vijf goede doelen, waaronder de Bill & Melinda Gates Foundation.