AMSTERDAM – Lady Gaga is een inspiratiebron voor de zakenwereld en de managers van de toekomst. Daarom wijdt de Antwerp Management School een volledig vak aan de popster.

“Ze is veel meer dan een ongelooflijk creatief talent, ze is ook een bijzonder doortastende zakenvrouw. Van haar kun je even veel leren als van Steve Jobs van Apple”, vertellen professoren Jamie Anderson en Jorg Reckhenrich zondag aan de Belgische krant De Standaard.

Lady Gaga wordt in het collegeprogramma neergezet als een persoon die weet wie ze zelf is, wie haar klanten zijn en hoe ze zichzelf en die klanten een meerwaarde kan bieden.

“Wie die principes begrijpt, legt de basis om in alle aspecten van het zakenleven succesvol te worden”, aldus professor Anderson.

U2

De docent wijst erop dat de popsensatie erin slaagt om miljoenen singles te verkopen, terwijl andere artiesten geld verliezen door illegale muziekdownloads.

“Volgens voorspellingen zal ze dit jaar meer verdiend hebben dan wat rocksterren als AC/DC en U2 in hun hele carrière hebben verdiend.”