Vrouw na zeven weken gevonden in wildernis

AMSTERDAM - Een Canadese vrouw heeft zeven weken in de wildernis weten te overleven. De 56-jarige Rita Chretien en haar echtgenoot strandden in maart met hun minibusje in het afgelegen gedeelte van de Amerikaanse staat Nevada. Vrijdag werd Rita door jagers gevonden.

Het koppel, op weg naar Las Vegas, was in half maart voor het laatst bij een tankstation gezien. Later ontbrak ieder spoor van het stel. Zoektochten liepen op niets uit.

Afgelopen vrijdag troffen jagers de vrouw aan bij haar auto. Volgens artsen is het een wonder dat de vrouw nog leeft, gezien het feit dat ze in zeven weken tijd amper heeft kunnen eten.

Hoewel Chretien volgens haar zoon altijd hoop heeft gehouden, was ze zich er wel van bewust dat ze niet al te veel tijd meer had. "Ze probeerde zeker te hopen op een goede afloop, maar als er zoveel dagen voorbij gaan, begin je rekening te houden met beide opties", zo zegt haar zoon.

Echtgenoot

Van Chretiens echtgenoot onbreekt ieder spoor. De man is enkele dagen nadat de auto strandde, vertrokken om hulp te zoeken. Hoewel de kans dat de man levend wordt gevonden met de dag kleiner wordt, laat een politieman aan CNN weten geen enkele optie uit te sluiten.

Bekijk video:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie