AMSTERDAM – Alpenstaat Liechtenstein staat te huur. Voor 45.000 euro per nacht kan iemand de nieuwe heerser zijn in het kleine land.

Bij aankomst worden de nieuwe ‘eigenaren’ de symbolische sleutels van het land overhandigd. Hierna kan gekozen worden voor een wijnproeverij uit de wijnvoorraad van de prins of een diner met uitzicht op het kasteel van Vaduz.

Huurders kunnen tijdelijk een straat naar zichzelf laten vernoemen. Verder staat de politiemacht van Liechtenstein, 110 man sterk, klaar om de nieuwe eigenaren te assisteren.

Er moet minimaal een half jaar van tevoren geboekt worden en de minimale verblijfsduur is 2 dagen. Gasten laten invliegen is geen probleem. Er wordt ruimte gereserveerd voor 150 personen.

Samenwerking

De ludieke aanbieding is de uitkomst van een samenwerking tussen de Amerikaanse website Airbnb en eventbureau Xnet uit Liechtenstein. De initiatiefnemers kwamen op het idee nadat de Amerikaanse rapper Snoop Dogg vorig jaar het land wilde huren voor een videoclip.

Snoop Dogg kreeg nul op het rekest, maar marketeers realiseerden zich wel de waarde van Liechtenstein. Hier is de advertentie te zien.