AMSTERDAM – De gymles van een Schotse basisschool moest worden afgebroken nadat het opeens wormen begon te regenen. De schoolkinderen moesten er eerst om lachen, maar toen de wormen bleven komen, werd er toch naar dekking gezocht.

Samen met leraar David Crichton wilden de kinderen beginnen aan een potje voetbal. “We waren net klaar met de warming-up, toen ik opeens bonkende geluiden op de grond hoorde”, vertelt Crichton aan de Engelse krant The Sun.

Op dat moment waren er al twintig wormen gevallen en ze bleven maar komen. “De andere gymleraren wilden het eerst niet geloven en moesten er om lachen, totdat ze zelf zagen dat er tientallen op het sportveld lagen.”

De wormen kunnen niet door iemand van een gebouw gegooid zijn, omdat de school te ver van het sportveld staat. Ook gelooft Crichton niet in een vreemd weersverschijnsel, omdat het een heldere dag was.

Een woordvoerder van Met Office, de Engelse KNMI, zegt echter dat het best mogelijk kan zijn. “De wormen kunnen met de wind zijn meegevoerd.” Toch is de woordvoerder het erover eens dat het een raar verschijnsel is.