AMSTERDAM - Bijna een kwart eeuw geleden gooide een Duits jongetje vanaf een schip een fles met een brief in de Oostzee. Nu, 24 jaar later, heeft hij antwoord gekregen.

Een 13-jarig Russisch jongetje heeft de flessenpost gevonden en het Duitse jongetje van weleer - dat nu 29 is - een brief geschreven.

De Russische jongen, Daniil Korotkitsj, liep met zijn ouders op het strand toen hij in het zand iets zag glinsteren. "Ik zag de fles liggen en hij zag er interessant uit", zei Korotkitsj. "Hij zag eruit als een Duitse bierfles met een keramische kurk en er zat een brief in."

De vader van Korotkitsj spreekt een beetje Duits en vertaalde de brief die keurig verpakt was in cellofaan en met een pleister was dichtgeplakt.

In de brief stond: "Mijn naam is Frank en ik ben 5 jaar oud. Mijn vader en ik reizen op een schip naar Denemarken. Als je deze brief vindt, schrijf me dan alsjeblieft terug en ik zal antwoorden." In de brief uit 1987 stond ook een adres en Korotkitsj besloot terug te schrijven.

Frank Üsbeck

De Duitse jongen die de brief schreef is de nu 29-jarige Frank Üsbeck. Zijn ouders wonen nog steeds op het adres dat in de brief stond. "Eerst geloofde ik het eigenlijk niet", vertelde Üsbeck aan persbureau AP.

Korotkitsj en Üsbeck hebben elkaar via internet gesproken en hun nieuwe adressen uitgewisseld. Üsbeck heeft beloofd de jongen een brief te schrijven.

"Hij krijgt absoluut een brief van me", zei hij. "Het is een prachtig verhaal. En wie weet kunnen we elkaar in de toekomst een keer ontmoeten."