GRONINGEN - Een 32-jarige barkeeper heeft vorig jaar samen met twee klanten zijn eigen café in Stadskanaal overvallen. Dat heeft de man donderdag voor de rechtbank in Groningen toegegeven. Justitie eist voor de in scene gezette beroving een werkstraf van 240 uur tegen hem.

De barkeeper van café Chaplin ging eind vorig jaar mee in het voorstel van twee klanten.

Die kwamen op 10 november rond sluitingstijd het café binnen met een gaspistool. In verband met de aanwezigheid van camera's moest de overval zo echt mogelijk lijken.

Aanwijzingen

De overvallers maakten op aanwijzingen van de barman 2450 euro buit. Na de beroving deed de barkeeper zelf aangifte bij de politie. De hoofdverdachte hoorde vijftien maanden cel eisen.

Tegenover de rechter gaf hij toe meegewerkt te hebben. Dat ging volgens hem echter niet van harte. Hij voelde zich geïntimideerd door een van beide mannen, die een nogal heftig verleden zou hebben.

Psychische problemen

Justitie eiste verder tegen de hoofdverdachte een gevangenisstraf van vijftien maanden. De derde verdachte hoorde een gevangenisstraf eisen van ruim honderd dagen.

Justitie wil de celstraf voor deze verdachte kort houden, zodat er snel kan worden begonnen met de behandeling voor zijn psychische problemen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.