AMSTERDAM – Een naaktprotest van de dierenrechtenorganisatie PETA in Los Angeles heeft een auto-ongeluk veroorzaakt. Een mannelijke bestuurder werd zo afgeleid door de naakte vrouwen op straat dat hij op zijn voorganger reed.

Dit schrijft de Engelse Metro. PETA had twee modellen gevraagd om op wereldwaterdag op straat een publieke douche te nemen.

Het naaktprotest was bedoeld om aandacht te vragen voor de barre omstandigheden waarin sommige dieren moeten leven.

Vooral mannen reageerde enthousiast op het initiatief. Een mannelijke bestuurder die het schouwspel met veel aandacht volgde, vergat daarbij op de weg te letten en botste prompt op zijn voorganger. Het leverde gelukkig enkel lichte blikschade op en een mooi verhaal voor in de kroeg.

Londen

Niet alleen in Los Angeles vond er een naaktprotest plaats. Ook in Londen gingen de modellen Monica Harris en Victoria Eisermann op straat in bad.

PETA greep wereldwaterdag aan om aandacht te vragen voor het feit dat het eten van een pond minder vlees per jaar gelijk staat aan het besparen van zes maanden douchen.

PETA staat bekend om zijn opmerkelijke acties om aandacht te vragen voor hun standpunten en schromen niet om daarvoor vrouwelijk schoon in te zetten. Lady Gaga, Khloe Kardashian, Pamela Anderson en Joss Stone poseerden naakt om dierenleed onder de aandacht te brengen.

Naaktprotest