GOES - De brandweer in Zeeland is maandag vergeten de maandelijkse sirenetest uit te voeren. Dat heeft een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland laten weten. In Drenthe klonk de sirene een kwartier later pas.

In heel Zeeland is maandag om 12 uur geen sirene afgegaan. De brandweer was te druk bezig met de hectiek rond twee branden in Goes. Daarnaast werkte het alarmeringssysteem niet dat normaliter een seintje geeft als de test moet worden uitgevoerd.

De woordvoerster zei er daardoor te laat aan is gedacht. ''Toen is besloten niet een uur later alsnog te testen, omdat dat zou kunnen zorgen voor verwarring.''

Drenthe

De sirenes in Drenthe klonken een kwartier later dan normaal. Oorzaak was een brandmelding bij een bedrijf in Hoogeveen.

Die kwam binnen even voordat het alarm moest worden geactiveerd. Daardoor vergat een medewerker op de knop te drukken, aldus een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst Drenthe.

Telefoontjes

''Al heel snel kwamen daarna telefoontjes binnen van mensen die het alarm misten'', aldus de woordvoerder.

Sinds december 2010 was dit het derde incident met de sirenetest in Drenthe. In december werd ervoor gekozen het alarm niet te laten klinken vanwege een ammoniaklek in Meppel, want dat zou onnodige paniek veroorzaken.

In januari was er een storing. ''En vandaag zijn we het vergeten.”