DEN HAAG - Een 29-jarige Haagse inbreker kon zaterdag na het stelen van een cello uit een auto snel worden opgepakt. Dat was te danken aan snugger optreden van de eigenares van het muziekinstrument, zo meldde de politie zondag.

Nadat de vrouw de autokraak aan de Laakkade had ontdekt, waarschuwde zij direct een winkel in het centrum van de stad waar particulieren terecht kunnen voor de aan- en verkoop van gebruikte goederen.

Dat bleek niet voor niets, want aan het eind van de middag bood de dief de cello bij de winkel te koop aan.

Het winkelpersoneel hield de man aan de praat en belde de politie. Agenten hielden hem aan. De man, een veelpleger, had een muziekstuk dat bij de cello hoorde nog in zijn kleding.

Viool

Het dievengilde en muziekinstrumenten is deze dagen toch al niet zo’n gelukkige combinatie.

Vrijdag hield de politie drie helers aan die probeerden een gestolen viool te verkopen aan de eigenaar, een vioolverhuurder in Drachten (Friesland). De viool was verhuurd aan een cliënt en daar een dag eerder gestolen.

De arrestatie vond later plaats op aanwijzing van de verhuurder en met hulp van Burgernetdeelnemers. De vermoedelijke helers zijn een 23-jarige man uit Drachten, een 36-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Ureterp. Zij hadden de viool bij de verhuurder achtergelaten.