AMSTERDAM – De Amerikaanse televisiezender ABC zal Heidi, de inmiddels wereldberoemde schele opossum, opnemen in een aan de Oscars gewijde uitzendig van Jimmy Kimmel Live.

Heidi zal daarin volgens Times Live haar favorieten uit de desbetreffende categorieën kiezen. Precies zoals Octopus Paul dat deed tijdens het WK voetbal.

Dat maakte de dierentuin in Leipzig vrijdag bekend.

Garanderen

De spanning van een overzeese reis zal Heidi bespaard blijven. De opnames met de opssum worden gemaakt in de dierentuin van Leipzig. Verdere details zijn niet bekendgemaakt.

“We hebben onze beslissing goed afgewogen. Vanaf het begin vonden we het belangrijk om het welzijn van van het dier te garanderen”, zei de directeur van de dierentuin Jörg Junghold.
De Oscars worden op 27 februari in Los Angeles uitgereikt.

Vetophopingen

Heidi werd beroemd vanwege haar opvallend schele uiterlijk, dat waarschijnlijk te wijten is aan zwaarlijvigheid. Vetophopingen achter de ogen hebben de oogballen van het beest blijkbaar iets uit de kassen geduwd en daardoor scheelheid veroorzaakt.

Na aankomst in de dierentuin in mei is Heidi op dieet gezet, zodat ze sowieso fitter wordt.

Gondwanaland

Voor de dierentuinbezoekers is Heidi nog helemaal niet te zien. Samen met twee soortgenoten zal ze verhuizen naar de nieuwe tropische kas Gondwanaland, die op 1 juli open zal gaan.

De opossums, die ’s nachts actief zijn en vier a vijf jaar oud kunnen worden, zijn tot die tijd in het achterste gedeelte van de dierentuin ondergebracht.

Heidiknuffels

Foto’s van de loensende opossum hebben ervoor gezorgd dat Heidi vorig jaar een zekere internationale beroemdheid heeft gekregen.

Inmiddels zijn er zelfs Heidiknuffels te koop. Volgens de dierentuin komen alle Heidi-gerelateerde inkomsten ten goede aan instandhoudingsprojecten. Ook de zender ABC zal zijn bijdrage doen.