Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Schele buidelrat is internetsensatie'

AMSTERDAM – Een schele buidelrat uit de dierentuin van Leipzig is binnen korte tijd uitgegroeid tot een beroemdheid in Duitsland.
Door NU.nl/Dennis Rijnvis

De scheel kijkende opossum met de naam Heidi is nog niet eens te zien voor het publiek, er zijn alleen foto’s van het dier gepubliceerd. De komische stand van haar ogen heeft in de Duitse media echter tot zo veel opwinding geleid, dat de buidelrat nu al bijna 80.000 vrienden op Facebook heeft.

Verder heeft televisiezender MDR bekend gemaakt dat er wordt gewerkt aan een realitysoap over het leven van het dier met de titel ‘Heidi: scheel van geluk’.

Opvangcentrum

De afleveringen zullen slechts drie minuten duren en zijn onderdeel van een populair programma over dieren.

Heidi werd tweeënhalf jaar geleden achtergelaten voor de deur van een dierenopvangcentrum in North Carolina in de Verenigde Staten. De buidelrat is waarschijnlijk als huisdier gehouden, zo meldt Discovery News.

Haar schele blik heeft de buidelrat mogelijk overgehouden aan een verkeerd dieet. Ze lijdt namelijk ook aan overgewicht. De aandoening kan echter ook een genetische oorzaak hebben.

Nachtdier

De dierentuin van Leipzig heeft het dier nu geadopteerd. Volgens haar nieuwe verzorgers heeft Heidi geen last van haar ogen en kan ze ondanks haar schele blik goed functioneren. Buidelratten zijn namelijk vooral ’s nachts actief en vinden hun weg met behulp van hun neus.

Voorlopig krijgt de buidelrat speciale verzorging. Heidi is pas vanaf 1 juli voor het publiek te zien. Wel heeft de dierentuin een internetpagina over de buidelrat geopend, waarop vragen over het dier worden beantwoord.

Aanbevolen artikelen