Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Amsterdams ziekenhuis zet klamboes in tegen muggen

AMSTERDAM - Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam kampt al drie weken met een muggenplaag. Bijzonder genoeg heeft het winterse weer van de afgelopen tijd bijgedragen aan de plaag.
Door Novum

Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis dinsdag. Op de spoedeisende hulp werden zelfs klamboes opgehangen om te voorkomen dat patiënten werden gestoken.

Bron van de muggenplaag is een kruipruimte onder het ziekenhuis, waar door grondwater een plas water lag. Vanwege het weer moest het ziekenhuis de afgelopen tijd flink stoken. "Dat zorgde voor een perfect klimaat voor deze steekmuggen", zegt de woordvoerder.

UV-lampen

Volgens de woordvoerder hebben de verpleegafdelingen er niet heel veel last van gehad. "Boven de kruipruimte zitten vooral kantoren." Naast de spoedeisende hulp had ook de afdelingen radiologie er wel last van.

Het ziekenhuis heeft onder meer door extra schoonmaaksessies en het ophangen van uv-lampen geprobeerd de muggenplaag onder controle te krijgen. De kruipruimte is elke dag opgeruimd.

Niet gevaarlijk

De plas water is weg. "Alle inspanningen hebben geholpen. De muggenplaag is op zijn retour. Deze steekmuggen leven ongeveer een maand. We hopen dat ze over een week weg zijn."

De muggen zijn overigens niet gevaarlijk en kunnen geen ziektes overbrengen, aldus de woordvoerder.


Lees meer over:

OLVG

Aanbevolen artikelen