AMSTERDAM - Een kerstpudding gemaakt door Britse topkok Heston Blumenthal die vorige week in de verkoop ging, was binnen een week uitverkocht. De pudding met een verborgen sinaasappel staat nu op Ebay voor meer dan 150 euro.

De Hidden Orange pudding bevat een hele Valencia sinaasappel en ging minder dan een week geleden in de verkoop voor 16 euro. Tienduizenden puddings vlogen over de toonbank van Waitrose tot de puddings bijna uitverkocht waren.

De winkel gaf aan graag meer cakes te willen produceren, maar omdat de sinaasappel die voor de pudding wordt gebruikt meer dan zeven weken moet rijpen, is het voor hen onmogelijk om meer puddings klaar te kunnen hebben voor Kerst.

Ebay

Zondagavond stonden er 21 Hidden Orange puddings op Ebay. Twee van de puddings stonden te koop voor een vaste prijs van omgerekend 150 en 117 euro en op de anderen zijn al bedragen boven de 120 euro geboden.

Het restaurant van Heston Blumenthal, The Fat Duck, heeft drie Michelin-sterren en staat bekend als derde beste restaurant van de wereld, zo meldt Daily Mail.