AMSTERDAM – Een 25-jarige overvaller, die in 2008 een zak pizzadeeg meenam, is maandag in New York op borgtocht vrijgelaten voor een bedrag van 1 miljoen dollar.

De man wordt verdacht van een gewapende overval op de eigenaren van Brother’s Pizza in Staten Island, waarbij een van de slachtoffers in zijn been werd geraakt.

Dat meldt NY Daily News deze week. De overvallers zijn de eigenaren van de pizzeria in 2008 vermoedelijk naar huis gevolgd. Voor de oprit van het huis van de twee broers hielden de verdachten de mannen onder schot.

Ondanks dat er slechts deeg in de zak zat, verzetten de slachtoffers zich. Een van de mannen werd daarbij tweemaal in zijn been geschoten.

Verkeerde buit

De dieven maakten zich daarop uit te voeten met de verkeerde buit. De overvallers bleken de New Yorkse pizzabakkers van een zak deeg te hebben beroofd.

Een van de overvallers heeft zich vrijwillig aangegeven bij de politie. De 25-jarige man is voor de gewapende overval aangeklaagd, die uiteindelijk slechts een zak deeg opleverde. De andere overvaller is nog niet getraceerd.