Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Sloop van schoorsteen in VS gaat mis

AMSTERDAM - De sloop van een bijna negentig meter hoge schoorsteen bij een oude elektriciteitscentrale in Springfield, in de Amerikaanse staat Ohio, is volledig misgegaan.
Door Novum

De schoorsteen zou met explosieven worden omgehaald, maar viel de verkeerde kant op. Het bouwwerk stortte op een gebouw met noodgenerators en nam in zijn val twee hoogspanningskabels mee.

Toeschouwers die op het spektakel af waren gekomen maakten zich snel uit de voeten voor de vonkende hoogspanningskabels. Er vielen geen gewonden. Wel viel de stroom uit bij naar schatting vierduizend huishoudens in de omgeving.

Scheur

Lisa Kelly, de directeur van het bedrijf dat de sloop voor zijn rekening nam, zei dat de explosieven op de juiste manier afgingen, maar dat een niet opgemerkte scheur in de schoorsteen ervoor zorgde dat het gevaarte de verkeerde richting op viel.

"Niemand wordt blij van dingen die mis gaan in het leven, en soms hebben we het niet in de hand. We zijn allemaal heel erg dankbaar dat er niemand gewond is geraakt", aldus Kelly.

Aanbevolen artikelen