AMSTERDAM – Een vrouw uit Almelo is gestraft voor het niet terugstorten van een geldbedrag van 43.000 euro, dat vorig jaar onverwachts op haar rekening verscheen. Een bejaarde man had dit per ongeluk naar haar overgemaakt in plaats van naar zijn zoon.

De vrouw is veroordeel tot een werkstraf van 150 dagen. Ook moet ze het onterecht ontvangen bedrag terugbetalen.

De 75-jarige man uit Wageningen probeerde vorig jaar 43.000 euro over te schrijven naar de rekening van zijn zoon, maar vergiste zich in het rekeningnummer, aldus de Gazet van Antwerpen.

Eén cijfer

Nadat de man één cijfer verkeerd had ingevoerd bij de overboeking, belandde het bedrag op de rekening van de vrouw. De alleenstaande vrouw zat op dat moment nogal krap bij kas, waarna zij dit geld meteen gebruikte om haar schulden af te betalen.

Verder schafte de vrouw een nieuwe wagen aan en kocht ze andere luxe goederen van het geld. De rechter heeft nu beslist dat zij het bedrag toch weer zal moeten inleveren.

Het slachtoffer zal echter nog wel even op zijn geld moeten wachten, want de vrouw heeft toestemming gekregen maandelijks een bedrag van 95 euro terug te storten.