Nepalees kleinste man ter wereld

POKHARA - Een Nepalese tiener wiens kleine postuur hem in eigen land beroemd maakte, is donderdag op zijn achttiende verjaardag officieel de kleinste man ter wereld geworden.

Khagendra Thapa Magar, 65,5 centimeter groot en 5,5 kilo zwaar, neemt de koppositie over van de 24-jarige Colombiaan Edward 'Nino' Hernandez.

Een team onderzoekers van het Guinness World Records-boek reisde deze week af naar Nepal om Magar zijn lengte te meten.

Fruitverkoper

Magar, de zoon van een gelijknamige fruitverkoper in de buurt van de centrale stad Pokhara, geniet volgens zijn vader van alle aandacht.

''Khagendra is misschien klein, maar zijn lengte heeft hem een grote naam bezorgd.'' De vader weet niet waarom zijn zoon zo klein is, maar naar verluidt zou hij lijden aan de zeer zeldzame aandoening pimordiale dwerggroei.

Populair

''Hij was zo klein toen hij werd geboren dat hij in de palm van je hand paste'', herinnert de vader zich. ''Soms waren we heel bang dat hij later nooit normale dingen zou kunnen doen zoals fietsen of autorijden. Maar nu is hij zo populair, iedereen wil met hem op de foto. Dat maakt ons gelukkig.''

Magar heeft enkele malen de premier ontmoet en in vele kranten gestaan toen hij vorige maand naar Londen en New York afreisde om bekendheid te verwerven. Voor de toekomst leunt hij op zijn vrouw voor vervoer. ''Ik hoop over twee jaar te trouwen. Ik zal in de handtas van mijn vrouw de wereld met haar rondreizen.''

Kleinste man ter wereld

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie