Woensdag 6 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Tiener neergeschoten om laaghangende broek

AMSTERDAM – Een 45-jarige Amerikaan met een grote hekel aan laaghangende broeken, heeft zijn aversie op niet mis te verstane wijze kenbaar gemaakt. Twee tieners moesten dit met kogels bekopen.
Door: NU.nl/Pauline van Lintel

De jongemannen liepen op straat toen het 'lid van de modepolitie' schreeuwde dat ze hun broek moesten ophijsen. Volgens CBS News, die met de lokale politie sprak, weigerden de tieners dit.

Dader Kenneth E. Bonds ontstak hierop in woede: met een semiautomatisch wapen dreigde hij de jongens neer te schieten, waarna hij de daad bij het woord voegde. Eén van de twee 17-jarigen is in zijn achterwerk geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar. De andere schoten die Bonds loste, misten hun doel.

Bonds zal zich nog voor de rechter moeten verantwoorden, maar heeft inmiddels tegenover de politie bekend. Waarom hij zo'n hekel heeft aan de kledingstijl, heeft de schutter niet kenbaar gemaakt.

Campagne

Het is niet voor het eerst dat de laaghangende broek onder vuur ligt in Amerika. Senator Eric Adams (New York) lanceerde er zelfs een heuse campagne voor (Stop the Sag).

Deze ging gepaard met leuzen als 'Je kunt het niveau van respect dat je krijgt optrekken, door je broek op te trekken' en 'Hijs die broek op, wij zijn beter dan dit!'.

Ook in Groot-Brittannië was de kledingstijl eerder onderwerp van gesprek. De rechter besliste er desgevraagd dat de kledingstijl niet verboden mag worden, omdat het een mensenrecht is.

Eric Adams:

Aanbevolen artikelen