AMSTERDAM - Amerikaanse football-speler Troy Polamalu heeft zijn haardos voor één miljoen dollar laten verzekeren. Shampoofabrikant Head & Shoulders, waar de speler model voor staat, financierde het contract voor de NFL-er.

Tijdens wedstrijden komt de grote bos haar onder de footballhelm van Polamalu vandaan en de negentig centimeter lange lokken zijn dan ook al doelwit geweest van vijandelijke aanvallen van de tegenpartij, aldus onder meer ESPN woensdag.

Tegenspeler Larry Johnsson tackelde Polamalu bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd, door aan zijn haren te trekken. Voor Head & Shoulders en de eigenaar van de opvallende haardos voldoende reden om de coupe te verzekeren.

Veel werk

Een haardos van een meter lang vergt veel tijd en werk. De football-speler neemt voor elke wedstrijd dan ook 45 minuten de tijd om zijn haren in model te krijgen.

Dat doet hij niet alleen uit ijdelheid: Polamalu ziet het modelleren van zijn kapsel als een wedstrijdritueel. "Het is net als vroeger, toen een krijgsman zich voorbereidde op de strijd. Ik kan mezelf tijdens het borstelen van mijn haar helemaal focussen op de komende wedstrijd."

Website

Polamalu heeft al zeven jaar lang geen bezoek meer aan de kapper gebracht en is dit de komende tijd ook niet van plan.

Het haar van de football-speler is inmiddels zo populair dat er zelfs een website is opgericht waar alle nieuws rond het haar van de speler te vinden is.

Polamalu's haar: