AMSTERDAM – Het 10-jarige meisje dat voor lijk werd aangezien op Google's Street View bleek een spelletje te spelen. Dit meldt de Britse tabloid The Daily Mail vrijdag.

Bezorgde bewoners uit het Engelse stadje Worcester namen contact op met Google toen ze op Street View een lichaam in hun straat zagen liggen. Ze dachten dat ze misschien een moord hadden ontdekt.

De waarheid bleek iets minder spannend. Het ‘lijk’ bleek de 10-jarige Azura Beebeejuan te zijn. Het meisje speelde voor de grap dat ze dood was.

Ze lag op haar buik op de stoep voor haar huis aan de Middle Road in Worchester. Een schoen lag een stukje verderop in de goot. Dit alles gebeurde precies toen de wagen van Google Street View langsreed om de straat te fotograferen.

Grappig

“Ik wist niets van de auto van Google Street View. Ik viel voorover toen ik met een vriendje aan het spelen was, en dacht dat het grappig zou zijn om te doen alsof ik dood was”, verklaart Azura in de krant.

De foto's werden vorige zomer genomen en gingen online in maart 2010. Het is onderdeel van Street View’s poging om elke straat ter wereld te fotograferen. Ze maken hierbij gebruik van wagens met een panoramische camera op het dak.

Lichaam op Google Street View