AMSTERDAM - Toen de politie dinsdagavond op een parkeerplaats langs de A4 bij Hoofddorp drie Roemenen probeerde aan te houden, begon een van hen spontaan te strippen. Ze stond poedelnaakt langs de snelweg.

De politie was de Roemenen op het spoor gekomen na een tip dat ze nepgoud probeerden te verkopen op parkeerplaatsen langs de snelweg.

Met de stripact probeerde de 38-jarige vrouw volgens een politiewoordvoerder onder haar arrestatie uit te komen. "Dat gebeurt wel vaker. Ze doen van alles om het ons onmogelijk te maken."

Een agent beval de vrouw terug in de auto te stappen. Dat deed ze, maar daar probeerde ze de nepsieraden die als bewijs tegen haar konden dienen snel in haar achterste te stoppen.

Kind

Tijdens haar aanhouding schreeuwde ze naar haar 11-jarige kind en sloeg ze het kind in het gezicht. Waarom ze dat deed, is niet bekend.

Samen met de vrouw werden twee mannen van 23 en 42 jaar aangehouden. Ze zijn meegenomen naar een politiebureau. Daar kregen ze ieder een boete van tachtig euro. De nepsieraden zijn afgepakt.