AMSTERDAM – Een Amerikaanse datingsite heeft zich toegespitst op het koppelen van maagden. YouAndMeArePure.com richt zich op mensen die nog geen seks hebben gehad voor het huwelijk, en ook niet van plan zijn dit te doen.

Hierbij wordt de partner, zoals bij de meeste reguliere datingsites, niet alleen op persoonlijkheid, lengte en haarkleur uitgezocht. In plaats daarvan speelt de 'onschuld' van een persoon de hoofdrol.

Youandmearepure.com blijkt strikt: ze omschrijven maagden als personen die nog nooit seksuele gemeenschap hebben gehad, maar zich ook niet anderszins fysiek seksueel geuit hebben of vormen van seksuele drang hebben ervaren.

Beetje extra

Volgens de website is ieder persoon speciaal door zijn of haar karakteristieken, maar hebben maagden net dat beetje extra, waardoor er een speciale band tussen twee personen kan ontstaan.

Mensen die hun maagdelijkheid hebben verloren, maar tot het huwelijk toch geen seks meer willen hebben, worden niet geaccepteerd op de site. Zij kunnen terecht op YouAndIAbstain.com, aldus Het Laatse Nieuws dinsdag.